Samen zetten we alles op alles om zoveel mogelijk mensen te vaccineren. De komende weken wordt er in België gefocust op de vaccinatie van 65-plussers en chronisch zieken (18-64 jaar).  Ze beginnen met de 85-plussers en gaan zo stelselmatig naar beneden.

Momenteel zijn wij, als praktijk, bezig om onze patiënten (18 – 64 jaar ) op te lijsten die behoren tot een risicogroep voor een COVID 19 infectie en in aanmerking komen voor een snelle vaccinatie. Indien u risicopatiënt bent, ontvangt u hierover ten laatste op 19/3/21, 30/03/2021 , 02/04/2021 van ons een mail. (Kijk zeker ook uw spam/ongewenste e-mail na!)

Indien u  19/3/21,  30/03/2021, 02/04/2021 geen mail van ons heeft ontvangen en u meent een risicopatiënt te zijn, gelieve ons dan te contacteren. Doe dit bij voorkeur via mail ([email protected]) of anders telefonisch.

Wij als huisarts hebben geen informatie over wanneer u precies gevaccineerd zal worden.

U krijgt volgens de bovengenoemde volgorde/situatie een uitnodiging vanuit de overheid om u te laten vaccineren. Zodra u deze uitnodiging van de overheid hebt ontvangen kan u een afspraak maken bij VacCovid.

 

Afspraak maken bij VacCovid.  

Zodra u een uitnodiging hebt ontvangen, moet u een afspraak maken voor uw vaccinatie in het VacCovid (testdorp Park Spoor Oost). Dit kan op volgende website: https://vaccovid.be/ 
Inwoners die hulp wensen voor het maken van een afspraak voor de vaccinatie, kunnen bellen naar de lokale corona-infolijn op het nummer 03 435 95 55, en dit 7 dagen op 7 tussen 9 en 17 uur.

Tijdelijke vaccinatielocaties voor de meest kwetsbaren
Wie minder mobiel is en geen hulp heeft om naar het vaccinatiedorp VacCovid te gaan, kan terecht in een van de 36 tijdelijke vaccinatielocaties in de regio.

Een afspraak maken voor een tijdelijke vaccinatie locatie kan via de lokale corona-infolijn.  Start van vaccinatie in deze locaties is voorzien rond 25 maart. 

Ook thuisvaccinatie kan een oplossing zijn. De inschatting of iemand in aanmerking komt voor thuisvaccinatie gebeurt door de huisarts. De procedure wordt momenteel uitgewerkt door de federale en Vlaamse overheid.

VacCovid gemakkelijk bereikbaar

·       Openbaar vervoer
Inwoners van Antwerpen, Schoten, Stabroek, Wommelgem en Borsbeek geraken met maximaal 1 bus- of tramoverstap aan het vaccinatiedorp.

o   De haltes Schijnpoortweg, Hof ter Lo, Zegel, Stenenbrug en Turnhoutsepoort worden bediend met een frequentie van 6 bussen of trams per uur.

o   Een extra bus rijdt via de Singel van Berchem over Borgerhout naar Spoor Oost en terug. Deze Singelbus linkt trams 4, 7, 9, 11 en 15 aan het vaccinatiedorp.

·       Met de auto

o   Extra parkeerplaatsen voor personen met een handicap.

o   Kiss-and-ride zone zodat minder mobiele bezoekers en hun begeleiders aan de ingang van VacCovid kunnen worden afgezet.

o   Voertuigen die niet aan de normen van de lage-emissiezone voldoen, zijn voor de dag van hun bezoek aan het test- en vaccinatiedorp vrijgesteld van een boete.

·       Met de fiets

o   Fietsenstalling voor 250 fietsen.

o   Tijdelijk Velostation voor wie de gratis dagpas van Velo Antwerpen gebruikt om naar VacCovid te komen.

Meer informatie online

Kijk op www.antwerpen.be/vaccineren voor info over de vaccinaties en het vaccinatiedorp VacCovid.

Op https://vaccovid.be/ kunnen mensen terecht voor het maken van een afspraak, na het ontvangen van een brief, sms of e-mail, en vinden ze ook praktische informatie